Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Başkan Akay’dan “Kentsel Dönüşüm” mesajı

Başkan Akay’dan “Kentsel Dönüşüm” mesajı

“Büyükşehirle birlikte TOKİ ile görüşüyoruz”

“Büyüksehir ile isbirligi içindeyiz”

Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay, Belediyenin Muhtarlik Isleri Müdürlügünün düzenledigi bölgesel toplantilar çerçevesinde Ziyapasa, Gazipasa ve Yenibaraj Mahalle Muhtarlariyla bir araya geldi.

“MUHTARLARLA DIYALOG VE ISBIRLIGI IÇINDEYIZ”

Ziyapasa Mahallesi Muhtari Ahmet Gündes, Yenibaraj Mahallesi Muhtari Cahit Kurt ve Gazipasa Mahalle Muhtari Necati Kipçak ile bir araya gelen Baskan Akay Seyhan’i ve Mahalleleri daha yasanabilir bir konuma tasiyabilmek için acil ve öncelikli sorunlarin çözümüne odaklandiklarini söyledi. Baskan Akay “Hizmetlerin her mahalleye esit, ayni kalitede ve dogru sekilde ulasabilmesi için muhtarlarimizla diyalog ve isbirligi içerisinde olmaya devam edecegiz” dedi.

MUHTARLAR TALEPLERINI ILETTI, BASKAN AKAY DINLEDI

Bulusmada Ziyapasa Mahallesi Muhtari Ahmet Gündes, Yenibaraj Mahallesi Muhtari Cahit Kurt ve Gazipasa Mahalle Muhtari Necati Kipçak, park, yol ve temizlik konularindaki istek ve taleplerini iletti.  3-4 Mahallenin ortak kullanabilecekleri merkezi bir konumda olacak çok amaçli kültür merkezine ve spor kompleksine ihtiyaç duyduklarini aktaran Muhtarlarin taleplerini not alan Baskan Akay,  muhtarlardan gelecek tüm görüs, öneri ve talepleri dikkate aldiklarini animsatti.

KENTSEL DÖNÜSÜM IÇIN TOKI ILE ÖN GÖRÜSMELER BASLADI

Kurulusu eski olan mahallelerde yeni bir tesis yapma konusunda sikinti yasadiklarini aktaran Baskan Akay, deprem riski tasiyan, yasam kalitesini düsüren yerlesim alanlarinda kentsel dönüsümün çözüm olabilecegini kaydetti. Kentsel dönüsüm konusunda Adana Büyüksehir Belediyesi ile Seyhan Belediyesinin, isbirligi içinde TOKI ile ön görüsmelere basladigini belirten Akay, “Barbaros, Baris ve 2000 Evler mahallelerinde kentsel dönüsüm için çalismalar yapiyoruz. Seyhan belediyesi olarak özellikle kurulusu eski olan mahallelerimizde yeni hizmet alanlari insa edebilmek için gerekli arsayi bulamiyoruz. Ancak Kentsel dönüsüme giren mahallelerimizde yapilacak olan yeni imar düzenlemelerinde gerek yesil alanlar, gerekse çok amaçli kültür merkezleri ve semt pazarlarini yapabilme imkânina sahip olabilecegiz’’ diye konustu.

“BÜYÜKSEHIR ILE SÜREKLI ISTISARE VE ISBIRLIGI IÇINDEYIZ”

Adana Büyüksehir ve Ilçe Belediyelerinin hizmet alanlarindaki yetki konusuna da açiklik getiren Baskan Akay, “Belediyemizin ilgili müdürlükleri ile Büyüksehir Belediyemizin ilgili kurumlari sürekli istisare ve isbirligi içerisindeler. Muhtarlarimizdan gelecek her türlü talep ve istek derhal degerlendirmeye aliniyor. Bu hususta hiçbir vatandasimiz magduriyet yasamayacagini söyleyebilirim” dedi.

BASKAN AKIF KEMAL AKAY’A TESEKKÜR PLAKETI

Borsa Lisesi Mezunlari Derneginde gerçeklesen ve Baskan yardimcilari ve ilgili Müdürlerin de katildigi toplanti sonunda Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay’a hizmetlerinden dolayi, Dernek Baskani Adem Aksungur tarafindan tesekkür plaketi takdim edildi. 

 



  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 25.4 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı